“Hende og de andre” Af Pia Grandjean Odderskov

Posted by on maj 22, 2014 in 3 Stjerner, Chick-lit, Fiction, Kærlighed, Novelle | 0 comments

PSX_20140522_165036

“Hende og de andre” Af Pia Grandjean Odderskov, anmeldereksemplar fra Forlaget Mellemgaard, udgivet 2014, 3/5 Stjerner

Hver novelle i denne samling er navngivet efter en kvinde, og handler om denne kvindes liv.

På hver sin måde, står alle disse kvinder, trods årti og alder, alle i en svær situation. Novellerne skildrer hver især de personlige problemer, der opstår hos et individ, når man skal træffe en svært og altændrende beslutning. Novellerne er altså psykologiske portrætter af kvinder, der hver i sær er ude i en tilspidset situation, der ikke er helt nem at komme ud af. Samtidig stiller novellerne en masse spørgsmålstegn og udråbstegn til samfundet, og den verden vi lever i. Bag alle kvindernes individuelle kriser, ligger der et håb om ægte kærlighed, og en lykkelig fremtid. Vil de risikere alt for at få dette?

“Laura Mathilde Nielsens dør var lukket. Kun navneskiltet indikerede hendes eksistens”

 Jeg har altid fundet det utroligt svært at bedømme en novellesamling. Det sker virkelig sjældent, at man elsker hver eneste novelle. Denne samling er for mig en af dem, der er rigtig svær at bedømme. Mange af novellerne synes jeg var gode, en enkelt rørte noget personligt inde i mig, og samtidig var der også nogle af dem, der ikke rigtig sagde mig så meget. Jeg synes der var meget forskel på både sprog og temaer i novellerne. Det kan selvfølgelig både være godt og skidt, men i nogle af dem fungerede det desværre ikke rigtig for mig. Sproget var ikke tilpasset den periode novellerne foregik i, og jeg synes derfor nogle af dem blev meget utroværdige og en smule useriøse. Et par af novellerne tog dog fusen på mig, og mindede mig om ting og oplevelser, jeg troede jeg havde glemt for mange år siden. Samtidig lagde nogle af novellerne også op til tabuer, der i dagens Danmark ikke bliver snakket nok om. Det er derfor svært at give en samlet vurdering på denne samling. En ting er dog sikkert, alle novellerne har hver især en masse at byde på, så det er helt klart en novellesamling jeg vil anbefale. Måske henvender den sig bare til en lidt ældre aldersgruppe, end den jeg befinder mig i.

PSX_20140522_183204

Leave a Reply

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *