Tema #2 – De tilsidesatte forfattere

Posted by on maj 13, 2014 in Forfatter, Tema | 4 comments

stephen-tabitha-king

Har du nogensinde læst en bog om omsorg og sundhed? Du kunne have læst en bog af selveste Virginia Woolfs mor, Julia Stephen, uden at tænke over det.

Der findes så utallige mange kendte og anerkendte forfattere i verden. Mange kendte forfattere har vundet priser og konkurrencer for deres bestsellerromaner, mens deres ægtefæller, søskende eller børn kæmper for at komme ud af deres rampelys, og selv blive anerkendte. På denne måde, er rigtig mange dygtige forfattere blevet tilsidesat.

Det bedste eksempel  må hidtil være familien King. Ja, vi kender jo godt alle sammen Stephen King, ‘The king of horror’. Han har i flere årrækker udgivet bestseller efter bestseller, og hans navn er for evigt skrevet ind i den litterære historie. Hvad mange ikke ved er, at han siden 1971 har været gift med en anden meget dygtig forfatter, Tabitha King. Når man søger på hendes navn, kommer Google ikke med nogle forslag. Ligeledes er hendes danske Wikipedia-side, i modsætning til husbondens selvfølgelig, næsten tom. Ja der står faktisk næsten kun, at hun er forfatter og aktivist, og at hun er gift med Stephen King. Tabitha King har siden 1967 været en flittig skribent. Hun har udgivet 8 romaner, 2 non-fiction romaner, 3 novellesamlinger, 5 poesisamlinger og 3 constributions. Hendes mest solgte bog er ‘One on One’, som handler om to unge studerende, et atypisk par, som forelsker sig, og går en masse problemer i møde. Hendes temaer er ofte af den lidt mere romantiske art,  og hun skiller sig altså på denne måde også ud fra sin ægtefælle.

Stephen King og Tabitha King har sammen fået 3 børn, og man må sige at de litterære egenskaber er meget stærke i denne familie. Deres 2 sønner, Owen King og Joe King har ligesom forældrene nemlig også valgt at blive forfattere. Det er ikke sikkert du har hørt så meget om de to unge mænd, og dette kan skyldes, at de hver især har forsøgt træde ud af deres forældres skygger. Joe King har valgt at forkorte sin mellemnavn (Hillstrom), og han udgiver derfor sine værker under navnet Joe Hill, så man ikke straks sammenligner ham med hans kendte far. Hans hidtil mest solgte bog er “Heart-shaped box”, (Dødens jagt). Udover den, har han udgivet utallige novellesamlinger og 5 andre romaner. Når ja, og så har han også lige vundet 11 awards! Den yngste søn, Owen King, har adskilt sig fra sin far ved at udgive mere humoristiske værker. Som eksempel har han vundet en award for et af hans screenplays.

Det kan være utroligt hårdt for et ægtepar, hvis de konstant skal konkurrerer med hinanden på det karrieremæssige plan. Dette måtte også Eric Puchner hurtigt indse, da han giftede sig med en anden forfatter, Katharine Noel. De to forfattere har begge udgivet værker, der i dag er blevet anerkendte som gode romaner, men i starten af deres ægteskab, var det ikke altid let. Eric  Puchner valgte at skrive en artikel om, hvordan det er at gifte sig med en anden forfatter.

 “For two years, I was the spouse, lingering in the background at parties while her new friends swapped impressions of “Toby” Wolff, one of my favorite writers. And when it came out that I also write- “Eric’s a writer, too,” she’d say-a look of embarrassed pity would cross people’s faces, as if she’d told them I was stalking Bigfoot”

 Hvis I vil læse resten af hans artikel, kan i finde den lige her

 Kender i nogle forfattere der fortjener mere anerkendelse for deres arbejde ?

4 Comments

  1. Jeg har faktisk længe gerne villet læse noget af Kings kone og børn – er ret nysgerrig på, om de vil tiltale mig i ligeså høj grad som herren himself!

  2. Det synes jeg helt sikkert du skal gøre, især er jeg blevet rigtig glad for Joe Hills romaner, han er meget talentfuld:)

  3. Jeg har ikke læst noget af Tabitha, men jeg har læst Joes første bog, og jeg har ‘Horn’ liggende. Den håber jeg på at få læst i løbet af efteråret. Jeg vidste til gengæld ikke, at King har en søn mere, der også er forfatter – kan godt forstå, hvis de synes, det er lidt træls at blive sammenlignet med faren, for det må være noget af en mundfuld 🙂

  4. ‘Horn’ har jeg heller ikke fået læst endnu, den glæder jeg mig også til at få læst 🙂 Ja, der må godtnok være et stort pres på en, hvis alle forventer, at man som søn bliver ligeså god som faderen! Det er egentlig underligt, som man straks får forventninger når man ser et navn. Kan godt forstå der er så mange forfattere der har lavet pseudonymer 😀

Leave a Reply

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *